2019-2020 akademik yılı güz yarıyılı itibariyle Üniversitemize yerleşerek Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne kayıt yaptıran öğrenciler Proje Tabanlı müfredata tabidir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Proje Tabanlı Müfredatı için '2020-2021 Güz Yarıyılı Sonrası' kısmından bakabilirsiniz.
Program 1999-2000 akademik yılında Mühendislik Fakültesi içinde Elektronik Mühendisliği adıyla ilk öğrencilerini kabul etmiş ve 2003 yılında da ilk mezunlarını vermiştir. 2012-2013 akademik yılından itibaren programın adı Elektrik-Elektronik Mühendisliği olarak, bağlı olduğu birimin adı da Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilmiştir.
Bu programı başarı ile tamamlayanlar Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında Lisans derecesi kazanmaktadır. (Avrupa Yükseköğretim Alanı Yeterlikler Çerçevesi QF-EHEA: Düzey 1, Avrupa Yeterlilik Çerçevesi (EQF): Düzey-6)
Adaylar, ÖSYM tarafından yapılan YGS, LYS (MF 4) veya DGS sınavlarına girip yeterli puan almalı ve tercihte bulunmalıdır. Yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılmaktadır. Yurtdışında lise öğretimini tamamlamış adaylar da Üniversite tarafından belirlenen koşulları sağladıkları takdirde programa kabul edilebilirler. Programa Kadir Has Üniversitesi Yatay Geçiş Yönetmeliği çerçevesinde yatay geçiş yapılabilir. (Ayrıntılı bilgi: www.khas.edu.tr)
Öğrencinin daha önce farklı bir programda almış olduğu ve bir lisans derecesine yönelik olarak sayılmamış lisans dersleri ve DGS ile gelenler için de önlisans derecesi için almış oldukları dersler, programdaki bazı derslerden yönetmelik çerçevesinde muafiyet sağlayabilir.
Programdan mezun olmak için senato tarafından kabul edilmiş 240 AKTS kredisine karşılık gelen lisans ders planında bulunan tüm derslerin en az 2,00 GNO (Genel Not Ortalaması) ile başarılması ve toplamda 40 günlük iş yeri stajının tamamlanması gerekmektedir.
Telekomünikasyon teknolojilerine ağırlık veren bir eğitim ve araştırma programı sunan programın hedefi, endüstriyel ve akademik sektörlerde tercih edilen, kariyer yapmaya aday mühendisler yetiştirmektir. Program, bilişim teknolojileri, telsiz iletişim, mikrodalga sistemleri, kontrol, sinir ağları ve ileri sinyal işleme konularında dünya ölçeğinde eğitim ve araştırma faaliyetlerini başarı ile yürütmektedir.
Program Yeterlilikleri
Mezunlar, çeşitli telekomünikasyon şirketlerinde, TV-radyo ve internet hizmetleri ile ilgili kuruluşlarda, bankacılık ve yazılım sektöründe, araştırma, IT, üretim, otomasyon ve pazarlama birimlerinde iş bulabilmektedir.
Yüksek lisans programlarına ve mezuniyet ortalamalarına göre doktora programlarına başvurabilirler.
Bkz. Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği (https://my.khas.edu.tr/uploads/files/mevzuat/lisans-egitim-ve-ogretim-yonetmeligi.pdf)
Örgün eğitim, İngilizce
Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Sadi (Bölüm Başkanı) 0212 5336532 / 1448, yalcin.sadi@khas.edu.tr Mehmet Emre Özdoğan (Fakülte Sekreteri) 0212 5336532 / 1401, emre.ozdogan@khas.edu.tr
Ders ve Öğretim Elemanı Değerlendirme Anketi, Mezuniyet Anketi, Öğrenci Memnuniyet Anketi
Değişim Programları (Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya), Çift Diploma (Montana State U., Purdue U. at Indianapolis, Rollins) ve ERASMUS+ (9 ülkede 13 üniversite) programları. (bkz.https://international.khas.edu.tr/)